Çepni Boyu Hareketi’ni 2012 yılında başlatan öncü isimlerden Ercan KANDEMİR’in Çepni Boyu Derneği Genel Başkanlığı’nda Çepniler birleşiyor !
İran coğrafyasından Anadolu’ya ve Balkanlara kadar Çepnilere ulaşan, iletişim ağı oluşturan ve Çepni dernekleri ile toplulukları arasında yüzyıllar sonra tekrar bağ kuran Çepni Boyu Hareketi mensupları çalışmalarını tüm hızıyla ilerletiyor.
Osmanlı’nın kuruluşunda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük roller üstlenen Çepniler Anadolu’ya Danişmend Ahmet Gazi ile birlikte 1072 yılında giriş yapmıştı. İlk olarak Danişmendli Devleti’ni Sivas’ta kuran Çepniler İç Anadolu’yu Türk toprakları haline getirmişti. Bu devlet dağıldıktan sonra Batı Anadolu’da Karesioğullarını; Karadeniz’de Tacettinoğulları, Emiroğulları ve Kubadoğulları gibi Canikli beyliklerini kuran Çepniler buraları da Türk toprakları haline getirmiş Türk tarihine en büyük katkılardan birini sunmuştu.
Danişmendli dağıldıktan sonra aradan geçen 800 yıl sonra Ercan KANDEMİR, Çepni Boyu Birliği fikrini ortaya atmış, Çepnilerin dernekleşmesi gerektiğini savunmuştur. Yaptığı çalışmalarla arkadaşlarına da bu fikri kabul ettiren Kandemir ile beraber hareket edenler 2019 yılında ilk defa Çepni birliğine yönelik dernekleri kurmuştu.
Amaç, Türk Milleti için her zaman en önde savaşan Çepnilerin vatanın birlik ve bütünlüğüne derli ve toplu şekilde hizmet etmesini sağlamaktı.
Ercan KANDEMİR’in oluşturduğu Çepni ideolojisine inanan bir çok Çepni, dernekleşme hareketinden sonra Anadolu’da onlarca Çepni derneği kurmuştur.
ÇEPNİLER TOPARLANIYOR !
Topal Osman Ağa gibi büyük kahramanlar çıkartarak terörist çetecileri yok etmeyi başaran, Türk Milleti’nin aydınlık geleceği için tarih boyunca çarpışan Çepniler, Ercan KANDEMİR liderliğindeki Çepni Boyu Hareketi ile bir araya geliyor.
Çepni Boyu Derneği Genel Başkanı Ercan KANDEMİR’i biraz daha detaylı tanıyalım:
Biyografisi:
1991 yılında Trabzon’un Şalpazarı ilçesinin Düzköy köyünde doğmuştur. İlkokul ve Liseyi Şalpazarı’nda okumuştur.
Sanat Tarihi alanında lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, yüksek lisansını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sanat Tarihi Anabilim Dalında yapmıştır.
Master tezi olarak Serenderleri araştırmıştır. Şalpazarı’nda bulunan serenderlerle ilgili yaptığı bu tezi, serenderler hakkındaki ilk bilimsel çalışmadır.
Bölgenin zengin Türk kültürel mirasını ve tarihini araştırmak, bu değerleri gün yüzüne çıkarmak en büyük tutkusudur.
2017 yılında Şalpazarı Araştırma Derneği’nin kurucu başkanı olarak, bölgenin tarihi, turizmi ve sanat tarihi üzerine çalışmalar yapmış, bu araştırmaları yayınlayarak topluma katkıda bulunmayı hedeflemiştir.
Ayrıca, 2012 yılında başlatılan Çepni Boyu Birliği Hareketi’nde öncü olmuş, dernekleşerek örgütlenme fikrini ortaya atmış, toplumsal birliği ve barışı sağlamak amacıyla birçok etkinlik ve program düzenlemiş ve düzenlenmesinde yer almıştır.
Halen çeşitli illerde temsilciliği olan, merkezi ise İstanbul’da bulunan Çepni Boyu Derneği Genel Başkanlığı’nı yürütmektedir. Aynı zamanda Çepni Boyu Hareketi ile birlikte Anadolu sathında pek çok derneğin birleşmesine yönelik çalışmaları yürütmektedir.